Truskawkowy rarytas

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: marti27
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Jak zawsze szybko, łatwo i tanio :-))

Potrzebne składniki

• paczka truskawek mrożonych - 1 kg
• paczka ciastek maślanych - 1 op.
• śmietanka 30% - 1-2 szt.
• cukier - 1 szkl.
• cukier waniliowy - 1 op.
• masło - 5-6 łyżeczka(i)

Przydatne akcesoria

naczynie żaroodporne, mikser, miska, łyżki,pucharki do deserów

Etapy przyrządzania

1
Truskawki wsypać do naczynia żaroodpornego, obsypać połową szklanki cukru, ciastka drobno pokruszyć i posypać nimi truskawki, na wierzch położyć kawałki masła i zapiekać w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez około godzinkę.
2
Śmietankę wlać do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż powstanie gęsta bita śmietana :-))
3
Truskawki przełożyć do pucharków,na wierzch dodać bitą śmietanę, można przystroić świeżymi truskawkami i plastrem cytryny :-)

Jak podawać?

w pucharkach :-)

Uwagi

Truskawki można zastąpić malinami lub jagodami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: marti27
marti27
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (4)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher