|
||||||||||
Truskawkowy rarytasKrótki opis potrawyJak zawsze szybko, łatwo i tanio :-))Potrzebne składniki paczka truskawek mrożonych - 1 kg paczka ciastek maślanych - 1 op. śmietanka 30% - 1-2 szt. cukier - 1 szkl. cukier waniliowy - 1 op. masło - 5-6 łyżeczka(i) Przydatne akcesorianaczynie żaroodporne, mikser, miska, łyżki,pucharki do deserówEtapy przyrządzania1
Truskawki wsypać do naczynia żaroodpornego, obsypać połową szklanki cukru, ciastka drobno pokruszyć i posypać nimi truskawki, na wierzch położyć kawałki masła i zapiekać w piekarniku w temperaturze 150 stopni przez około godzinkę.
2
Śmietankę wlać do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i ubijać aż powstanie gęsta bita śmietana :-))
3
Truskawki przełożyć do pucharków,na wierzch dodać bitą śmietanę, można przystroić świeżymi truskawkami i plastrem cytryny :-)
Jak podawać?w pucharkach :-)UwagiTruskawki można zastąpić malinami lub jagodami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|