Pikantny przekładaniec serowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dobra na bankiety,kateringi,urodziny,itp

Potrzebne składniki

• średniej grubości sera salami - 8 plasterków
• kiełbasy szynkowej lub krakowskiej parzonej - 4 plastry
• świerzego ogórka - 4 plasterki
• pasta pomidorowa - 1 łyżka(i)
• gęsta,kwaśna kremówka - 1 łyżka(i)
• posiekany koperek - 1 łyżka(i)
• pomidor i zielenina do przybrania

Etapy przyrządzania

1
Pomiędzy plasterki sera wkładamy plasterek wędliny i ogórka,lekko uciskamy,wierzch smarujemy pastą pomidorową,przybieramy dekoracyjnie dyżym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem.
2
Podajemy nie póżniej niż 15 minut po przygotowaniu,na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniną.

Jak podawać?

15 minut po przygotowaniu na porcjowych udekorowanych talerzykach. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher