|
||||||||||
Pomidory faszerowane na sposób francuskiKrótki opis potrawyPotrawa dobra na rózne okolicznościowe przyjęcia.Potrzebne składniki dojrzałe,jędrne pomidory - 8 szt. liście sałaty liście selera migdały(obrane z łupinek) sól pieprz zielenina seler średniej wielkości - 1 szt. winne jabłka - 2 szt. sok z cytryny majonez - 1/2 szkl. migdałyposiekane(bez łupinek) - 1 szkl. cukier puder Etapy przyrządzania1
Z pomidorów ścinamy wierzchy,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,oprószamy solą i pieprzem,odstawiemy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy farsz: seler ucieramy na tarce do jarzyn z małymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny, by nie ściemniał.
3
Dodajemy utarte jabłka,posiekane migdały,składniki łączymy z majonezem,gdy trzeba,doprawiamy do smaku.
4
Nadziewamy przygotowane pomidory,układamy na liściach sałaty,posypujemy zieleniną,przybieramy liśćmi selera i migdałami.
Jak podawać?Podajemy zaras po przygotowaniu.UwagiAby pomidor stał,trzeba ściąc lekko dół pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|