|
||||||||||
Szparagi w pomidorowym grzypku.Krótki opis potrawyPotrawa dobra na każda okazje.Potrzebne składniki jędrne pomidory - 8 szt. szparagi w zalewie - 1 puszka(i) liście sałaty sól zmielony pieprz gesty majonez - 1 łyżeczka(i) gęsta kwaśna śmietana - 4 łyżka(i) keczup - 2 łyżka(i) mały kieliszek winiaku - 1/2 sok z cytryny pieprz cayenne - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Z pomidorów ścinamy wierzch,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,wnętrza opruszamy solą i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy sos: składniki (4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,2 łyżki keczupu,1/2 małego kieliszka winiaku,sok z cytryny,szczypta pieprzu cayenne) mieszamy w salaterce,dodajemy odsączone,pokrojone na małe cząstki szparagi.
3
Nadziewamy przygotowane pomidory,układamy na liściach sałaty,nakładamy ścięte wierzchy ozdobione kropkami z majonezu.
Jak podawać?Podajemy zaraz po przygotowaniu.UwagiAby pomidory stały,trzeba ściąć lekko dół pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|