|
||||||||||
Nadziewane awokado.Krótki opis potrawyPotrawa dobra na wyjątkowe okazje.Potrzebne składniki awokade - 3 szt. sok z cytryn - 2 szt. śmietana - 1 szkl. żelatyna - 2 płaskie łyżeczka(i) krewetki w zalewie - 1 puszka(i) sól pieprz gorące mloko - 2 łyżka(i) zielenian do przybrania Etapy przyrządzania1
Żelatyne moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody,gdy napęcznieje,rozprowadzamy w gorącym mleku,mieszamy,aż się dokładnie rozpuści.
2
Awokado kroimy wzdłuż na połowę,odrzucamy pestki,delikatnie wyjmujemy miąższ,miksujemy z dodatkiem soku z cytryny,soli,pieprzu i łyżki śmietany.
3
Pozostałą śmietanę lekko ubijamy,łączymy z rozpuszczoną żelatyną,dodajemy do musu wraz z odsączonymi krewetkami i od razu napełniamy miseczki owoców.
4
Powierzchnię wyrównujemy w sposób dekoracyjny,porcje wstawiamy na godzinę (lub nieco dłużej) do lodówki.
Jak podawać?Podajemy wychłodzone,przybrane listkami zieleniny. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|