Nadziewane awokado.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dobra na wyjątkowe okazje.

Potrzebne składniki

• awokade - 3 szt.
• sok z cytryn - 2 szt.
• śmietana - 1 szkl.
• żelatyna - 2 płaskie łyżeczka(i)
• krewetki w zalewie - 1 puszka(i)
• sól
• pieprz
• gorące mloko - 2 łyżka(i)
• zielenian do przybrania

Etapy przyrządzania

1
Żelatyne moczymy w niewielkiej ilości zimnej wody,gdy napęcznieje,rozprowadzamy w gorącym mleku,mieszamy,aż się dokładnie rozpuści.
2
Awokado kroimy wzdłuż na połowę,odrzucamy pestki,delikatnie wyjmujemy miąższ,miksujemy z dodatkiem soku z cytryny,soli,pieprzu i łyżki śmietany.
3
Pozostałą śmietanę lekko ubijamy,łączymy z rozpuszczoną żelatyną,dodajemy do musu wraz z odsączonymi krewetkami i od razu napełniamy miseczki owoców.
4
Powierzchnię wyrównujemy w sposób dekoracyjny,porcje wstawiamy na godzinę (lub nieco dłużej) do lodówki.

Jak podawać?

Podajemy wychłodzone,przybrane listkami zieleniny. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher