tosty czosnkowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Gouranga
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

banalnie prosta przekaska zostawiajaca wspomnienie czosnku na dlugi czas :)

Potrzebne składniki

• kawalek chleba tostowego lub zwyklego - 2-3 szt.
• czosnek - 3-4
• sol - 1 szczypta(y)
• olej - 3-4 łyżka(i)

Przydatne akcesoria

patelnia wyciskarka do czosnku (tak to sie chyba nazywa)

Etapy przyrządzania

1
czosnek obrac i rozgniesc dodac do niego sol i wymieszac aby powstala lepka masa wysmarowac mase na 1 stronie kazdego kawalka chleba/tosta rozgrzac olej na patelni chleb smazyc z kazdej strony po okolo 2 minuty (ja lubie kiedy czosnek sie zrobi brazowo-zloty ale mozna smazyc krocej) SMACZNEGO

Jak podawać?

jako kolacje chyba ze caly dzien chcemy wspominac czosnek to na sniadanie

Uwagi

wietrzyc caly dom lub kuchnie po przyrzadzeniu przekaski :D Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Gouranga
Gouranga
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (6)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher