Mielone sznycelki w śmietanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa łatwa i szybka.

Potrzebne składniki

• mielone mięso wołowo-wieprzowe - 50 dag
• cebula sredniej wielkości - 2 szt.
• tarta bułka - 2 łyżka(i)
• mleko - 1/2 szkl.
• jaja - 2 szt.
• sól
• pieprz
• majeranek
• mielony czosnek - szczypta(y)
• mąka krupczatka
• olej/smalec - pół na pół
• kwaśna kremówka - 1 szkl.
• utarty ser żółty - 1 filiżanka

Etapy przyrządzania

1
Drobno posiekaną cebule lekko zasmażamy(powinny się tylko zeszklić).
2
Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem,mieszamy.dodajemy zasmażone cebule,jajka,mięso,przyprawy.
3
Całość wyrabiamy na jednolitą mięsną masę.
4
Formujemy zgrabne,okrągłe sznycelki(po dwa na porcję), obtaczamy w mące:9nadmiar mąki strzasamy) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu,rumieniąc z obu stron.
5
Gotowe przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiiekania,zalewamy śmietaną wymieszaną z utartym serem i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do temperatury 200 stopni celcjusza piekarnika.
6
Potrawa jest gotowa,gdy śmietana na wierzchu lekko się zrumieni.

Jak podawać?

Podajemy z ziemniakami puree lub frytkami z dodatkiem sezonowej surówki z kładzionymi kluseczkami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher