|
||||||||||
Szaszłyki bez patyczkówKrótki opis potrawySzaszłyczki bez patyczkówPotrzebne składniki pierś z kurczaka - 500 g papryka - 2 szt. cebula - 1 szt. frytky - 450 g tymianek - 1 szt. przyprawa do szaszłyka - 1 szt. sól i pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Podobnie postąpić z papryką. Cebulę pokroić dowolnie. Obtoczyć kawałki mięsa w marynacie (4 łyżki oleju, 2 łyżki tymianku, 2 łyżki przyprawy do szaszłyków, pieprz i sól). Całość nabić na nieistniejące patyczki (nałożyć mięso na brytwankę, po czym nałożyć na nie paprykę i cebulę). Do rozgrzanego piekarnika ok. 200 stopni włożyć brytwankę ze składnikami. W międzyczasie przyrządzić frytki. Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|