|
||||||||||
Shake brzoskwiniowyKrótki opis potrawyOrzeźwiający deser – źródło białka roślinnego, niezbędnych witamin i składników mineralnych.Potrzebne składniki tofu naturalne Polsoja - 90 g brzoskwinie w lekkim syropie - 150 g syrop z brzoskwiń - 250 ml mleko kokosowe (schłodzone) - 200 ml drobny cukier - 1 łyżka(i) otarta skórka z pomarańczy - 1/2 łyżeczka(i) Przydatne akcesoriablenderEtapy przyrządzania1
Tofu rozdrabniamy, przekładamy do blendera. Dodajemy brzoskwinie i wlewamy syrop. Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2
Mleko kokosowe wlewamy do dużej miski i ubijamy przez 3-4 minuty, aż mleko zwiększy swą objętość. Następnie wlewamy powoli do mleka zmiksowane składniki, przez cały czas ubijając, na koniec dodajemy otartą skórkę z pomarańczy, mieszamy i wlewamy do szklanek. Można dodać kilka kostek lodu i ozdobić skórką z pomarańczy.
Jak podawać?schłodzonyUwagiPrzepis autorstwa Marioli Białołęckiej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|