Pieczone jabłka

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Na długie wieczory jesienne, zimowe pyszne pieczone jabłka domowe

Potrzebne składniki

• Jabłka winne - 4 szt.
• Miód - 4 łyżka(i)
• Rodzynki - 2 łyżka(i)
• Masło
• Cukier puder

Przydatne akcesoria

Nóż, naczynie do zapiekania lub blaszka.

Etapy przyrządzania

1
Jabłka umyć, ściąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne. Otwory napiełnić miodem i rodzynkami. Włożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 190 st. i piec do 40 minut. Po upieczeniu jabłka posypać cukrem pudrem.

Uwagi

Jabłka można jeść tuż po wyjęciu z piekarnika, albo poczekać aż ostygną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)

Blaszkę trzeba...
...posmarowac masłem i wlac ok poł szklanki wody
autor: ds dodany dnia 2008-02-10 22:25:33
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher