|
||||||||||
KURCZAK PO CHIŃSKUKrótki opis potrawyOkPotrzebne składniki filet z kurczaka - 2 szt. ryż - 1 filiżanka brokuł - 1 szt. fasola zielona - 0,5 kg czerwona papryka - 1 szt. rodzynki - trochę sos:ketchup,sos sojowy,oliwa Etapy przyrządzania1
Wymieszać ketchup z sosem sojowym i oliwą. Wrzucić do niego pokrojonego w większe kawałki kurczaka. Pozostawić na 1 h w lodówce. Następnie podsmażyć. Usmażone lekko filety włożyć do naczynia żaroodpornego, polać resztą sosu i włożyć do piekarnika.
Ryż ugotować w proporcji 1 filiżanka ryżu, na dwie filiżanki wody. Pod koniec gotowania dodać rodzynki wymoczone w occie winnym. Odcedzić, nie płukać.
Fasolę pokroić w kawałki. brokuł podsmażyć razem z czerwoną papryką. Dodać fasolę. Jak wszystko będzie miękkie dodać ryż. Wymieszać i podsmażyć razem parę minut. Wykładać na talerz ryż, odciśnięty z formy filiżanki. Na wierzch kłaść kurczaka. Polać odrobina sosu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|