KURCZAK PO CHIŃSKU

Aktualna ocena: 0
dodany przez: robaczek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ok

Potrzebne składniki

• filet z kurczaka - 2 szt.
• ryż - 1 filiżanka
• brokuł - 1 szt.
• fasola zielona - 0,5 kg
• czerwona papryka - 1 szt.
• rodzynki - trochę
• sos:ketchup,sos sojowy,oliwa

Etapy przyrządzania

1
Wymieszać ketchup z sosem sojowym i oliwą. Wrzucić do niego pokrojonego w większe kawałki kurczaka. Pozostawić na 1 h w lodówce. Następnie podsmażyć. Usmażone lekko filety włożyć do naczynia żaroodpornego, polać resztą sosu i włożyć do piekarnika. Ryż ugotować w proporcji 1 filiżanka ryżu, na dwie filiżanki wody. Pod koniec gotowania dodać rodzynki wymoczone w occie winnym. Odcedzić, nie płukać. Fasolę pokroić w kawałki. brokuł podsmażyć razem z czerwoną papryką. Dodać fasolę. Jak wszystko będzie miękkie dodać ryż. Wymieszać i podsmażyć razem parę minut. Wykładać na talerz ryż, odciśnięty z formy filiżanki. Na wierzch kłaść kurczaka. Polać odrobina sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: robaczek
robaczek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher