|
||||||||||
Zupa selerowaKrótki opis potrawyZupa selerowaPotrzebne składniki 20 dag selera 20 dag kości 15 dag włoszczyzny 1 i 3/4 l wody 1/8 l śmietanki 1 żółtko surowe 2 dag mąki sól Etapy przyrządzania1
Ugotować wywar z kości i warzyw, odcedzić.
2
Selery obrać z łupinki, opłukać, zalać wrzącą wodą, osolić, ugotować w całości. Ugotowane selery przetrzeć przez sito, połączyć z przecedzonym wywarem, dosolić.
3
Mąkę rozmieszać w 1/8 l zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Tuż przed podaniem dodać śmietanę rozmąconą z żółtkiem.
Jak podawać?Podawać z groszkiem ptysiowym, kluskami francuskimi, grzankami. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|