|
||||||||||
Zupa pieczarkowaKrótki opis potrawyZupa pieczarkowaPotrzebne składniki 1 wiązka włoszczyzny 20 dag pieczarek 1 cebula 5 dag masła 1 łyżeczki mąki 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz, zielenina Etapy przyrządzania1
Obraną włoszczyznę pokroić w słupki, podsmażyć razem z drobno pokrajanymi pieczarkami i cebulą. Podsmażoną włoszczyznę i pieczarki zalać 1,5 l wrzącej wody, gotować pod przykryciem około 25 minut. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, podprawić zupę, zagotować. Przyprawić zupę do smaku solą i pieprzem, podawać z natką pietruszki lub zielonym koprem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|