|
||||||||||
Sos chrzanowy na rosoleKrótki opis potrawySosik chrzanowyPotrzebne składniki 10 dag chrzanu cukrowego 1/4 l rosołu 2 dag masła PODPRAWA 25 dag śmietany 2 dag mąki sól ocet, cukier Etapy przyrządzania1
Chrzan opłukać, obrać, zetrzeć.
Zagotować rosół z masłem.
Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego rosołu, mieszając zagotować, dodać chrzan, sól, ocet, cukier do smaku, wymieszać, zagotować, wlać do sosjerki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|