Tort wiórkowo-ananasowy

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Toort w sam raz na urodziny :)

Potrzebne składniki

• jaja - 9 szt.
• mąka - 1,5 szkl.
• cukier - 2 szkl.
• ocet - 1 łyżeczka(i)
• woda - 1 łyżeczka(i)
• margaryna
• puszka ananasów
• budyń waniliowy
• wiórki kokosowe - 5 dag
• bita śmietana

Etapy przyrządzania

1
1. 5 jaj ucieramy ze szklanką cukru obiema mąkami łyżeczką octu i wody. Dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia Pieczemy 25 minut w piekarniku w 180 C
2
2. Ananasy odsączamy i na wodzie z tych ananasów gotujemy budyń. Studzimy. Ubijamy masło dodajemy łyżkę cukru , gotujemy budyń i 4 żółtka oraz drobno pokrajane ananasy.
3
3. 4 białka miksujmy ze szklanką cukru, dodajemy 5 dag wiórków kokosowych. Pieczemy 20 minut w 180C
4
4. Biszkopt przekładamy masą kremu na to masę bezową , dalej znów biszkopt a na wierzch bitą śmietanę. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher