Biszkopt z jabłkami

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto.

Potrzebne składniki

• mąka pszenna tortowa - 2 szkl.
• cukier - 1 1/3 szkl.
• cukier waniliowy
• jaja - 4 szt.
• olej słonecznikowy - 3/4 szkl.
• proszek do pieczenia - 2 łyżka(i)
• jabłka - 1/2 kg

Etapy przyrządzania

1
Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i utrzeć na kogel mogel. Do tego dosypywać mąkę, proszek do pieczenia i miksując wlewać olej (można tez dodać trochę zapachu, najlepiej waniliowego). Wyrobić na gładką masę aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Posmarować blachę czy tortownice margaryną posypać bułką tartą. Na spód wysypać poszatkowane jak na racuchy jabłka. Zalać jabłka ciastem i piec ok. 45-50 min w temp.180-200 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher