|
||||||||||
Herbata z owoców różyKrótki opis potrawyherbatka:)Potrzebne składniki owoce róży przegotowana woda Etapy przyrządzania1
Wysuszone owoce róży opłukać, zalać przegotowaną wodą i w chłodzie przetrzymać 12 h. Potem napój podgrzać szybko, przecedzić, osłodzić do smaku i zaraz podawać gorący. Jest to zimowy napój z zawartością witaminy C (ilość witaminy C zależna jest od odmiany róży i sposobu jej suszenia). Wartość witaminowa zwiększa się, gdy herbatę spożyjemy wraz z drobno pokrajaną jadalną częścią owocu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|