|
||||||||||
Mazurski zapychaczKrótki opis potrawyProsta i tania do wykonania potrawa z cyklu na winie - co się nawinie to do gara.Potrzebne składniki Zupa pomidorowa z woreczka - 1 op. Parówki - 6 szt. Ser żółty - 30 dkg Chleb - trochę - około ćwier ketchup Przydatne akcesoriaGarnek, nóżEtapy przyrządzania1
Do gara wrzucić zupę pomidorową, pokrojone parówki, trochę wody żeby rozrzedzić, dolać ketchupu dla zachowania koloru. Jak już się wszystko trochę pogotuje (kilka minut) dodać ser żółty pokrojony w kostkę i poszarpany na drobne kawałki chleb. Podgrzewać dalej do rozpuszczenia się sera. Wbrew pozorom jest naprawdę jadalne :)
Jak podawać?Jak najszybciejUwagiW sumie listę składników można traktować dośc dowolnie, ja starałem się odtworzyć to, co trafiło do garnka kiedy przyrządzaliśmy ten specjał na łódce płynącej po jeziorze Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (2)to jest przepis prosto z akademikow :D ale jak nie ma co do gara wlozyc to nawte smakuje :) i zapycha na caly dzien!! :D autor: anusiak dodany dnia 2008-04-04 10:52:10 |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
O tak, nazwa jak najbardziej słuszna, zapycha bardzo ;-) Choć nie wszyscy potrafią docenić subtelny smak:D
autor: norecci dodany dnia 2008-02-14 13:38:17