|
||||||||||
CAPPUCCINOKrótki opis potrawyRewelacyjne ciasto, rozpływa się w ustach :DPotrzebne składniki biszkopty - 1/4 kg margaryna lub masło roślinne - 1 kostka(i) cukier puder - 3/4 szkl. serki waniliowe - 2 po 250 g mleko w proszku (suche nie granulowane) - 2 szkl. kawa cappuccino czekoladowe - 7 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
MASA:
Margarynę lub masło roślinne, cukier puder, serki waniliowe i mleko w proszku - wszystko dobrze wymieszać
2
7 łyżek kawy cappuccino czekoladowego zaparzyć w 2 szkl. wody (nawet trochę więcej), ostudzić.
Biszkopt przekroić wzdłuż na 2 części. Jedna część włożyć do blachy i nasączyć ostudzoną kawą i rozsmarować 1/3 część masy, na to ułożyć biszkopty namoczone w kawie. Znów masę i na to biszkopt, nasączyć. Posmarować ostatnią częścią masy i posypać suchą kawą cappuccino czekoladowego
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|