|
||||||||||
Jasiek z masłemKrótki opis potrawyDziękuję za inspirację barowi mlecznemu za rogiem :)Potrzebne składniki Fasola - 2 szkl. Masło - 1-2 łyżka(i) Bułka tarta Etapy przyrządzania1
Fasolę należy najpierw moczyć - co najmniej 12 godzin. Jak już namoczymy, trzeba go gotować jakieś 1.5 godziny. Pod koniec gotowania na małej patelni roztapiamy łyżkę-dwie masła, po roztopieniu dodajemy bułkę tartą (nie za dużo, tak, żeby zostało troszkę płynnego masła) i podsmażamy na małym ogniu aż do zbrązowienia bułki. Fasolę odcedzamy, wrzucamy na talerz i polewamy podsmażoną bułką tartą.
Jak podawać?Najlepiej z kefirem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|