Jasiek z masłem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Mike_THE_GR8
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
1 godzina
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dziękuję za inspirację barowi mlecznemu za rogiem :)

Potrzebne składniki

• Fasola - 2 szkl.
• Masło - 1-2 łyżka(i)
• Bułka tarta

Etapy przyrządzania

1
Fasolę należy najpierw moczyć - co najmniej 12 godzin. Jak już namoczymy, trzeba go gotować jakieś 1.5 godziny. Pod koniec gotowania na małej patelni roztapiamy łyżkę-dwie masła, po roztopieniu dodajemy bułkę tartą (nie za dużo, tak, żeby zostało troszkę płynnego masła) i podsmażamy na małym ogniu aż do zbrązowienia bułki. Fasolę odcedzamy, wrzucamy na talerz i polewamy podsmażoną bułką tartą.

Jak podawać?

Najlepiej z kefirem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher