|
||||||||||
Śledź w kożuchuKrótki opis potrawyPrzepis na smaczne śledzie w sałatce ziemniaczano-buraczanejPotrzebne składniki śledzie 25 dkg (płaty) buraki ćwikłowe 4 szt. ziemniaki 4 szt. jajka 4 szt. cebula 1 szt. (średnia) cytryna 0.5 szt. natka pietruszki 1 pęczek majonez olej pieprz Etapy przyrządzania1
Bierzemy szklaną dużą salaterkę. Na dnie układamy całe lub pokrojone na duże kawałki śledzie. Teraz śledzie trzeba popieprzyć (najlepiej świeżo zmielonym pieprzem) posypać pokrojoną drobno lub w krążki cebulą i zalać olejem.
Czas na przygotowanie pozostałych prouktów: ziemniaki gotujemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach podobnie sprawa ma się z buraczkami i jajkami. Szczypiorek i natkę pietruszki drobniutko siekamy.
Na śledzie w salaterce kładziemy ziemniaki, przykrywamy majonezem, na to dajemy buraki i skrapiamy je sokiem z cytryny. Wierzch przykrywamy jajkami i posypujemy zieleniną.
Jak podawać?Schłodzoną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|