|
||||||||||
Golonka po StaropolskuKrótki opis potrawyGolonka po StaropolskuPotrzebne składniki Golonki - 2 Olej - 300 ml Czosnek - 4 Tymianek - szczypta(y) Rozmaryn - szczypta(y) Margaryna Sól - 2 łyżeczka(i) Papryka Słodka - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Czosnek wycisnąć do oleju dodać zioła , sól pieprz i paprykę dokładnie wymieszać . Do zalewy założyć Golonki dobrze je w zalewie wymieszać zastawić na 4-5 godz.( Najlepiej by było zostawić na noc wtedy lepiej przejdzie zalewą) Po wyjęciu z zalewy golonkę obłożyć ze wszystkich stron pół centymetrowymi plastrami margaryny i zawinąć szczelnie w folie aluminiową piec przez 2 do 2,5 godziny .
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Dodam tylko że podawane z czerwonym winem jest na prawdę bezbłędne
autor: kolokwi dodany dnia 2008-02-16 20:25:55