BIAŁE CIASTECZKA MIGDAłOWE

Aktualna ocena: 0
dodany przez: robaczek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ok

Potrzebne składniki

• mąka - 1 kg
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• masło śmietankowe - 240 g
• cukier puder - 1 filiżanka
• żółtko - 1 szt.
• białe migdały - 250 g

Etapy przyrządzania

1
Do dużej miski wsypać ½ kg mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Masło zmiksować z cukrem i żółtkiem. Wyłożyć do mąki. Mieszać (najlepiej mikserem), dosypywać mąkę powoli, tak żeby ciasto było konsystencji twardej (jak plastelina). Migdały wrzucić do garnka, włożyć trochę masła i podsmażyć na złoty kolor. Pokroić w połówki. Wrzucić do mąki i wymieszać. Formować małe ciastka. Wykładać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w piekarniku w temp 170 stopni, przez 30 minut. Po wystygnięciu pochlapać z wierzchu olejkiem migdałowym. Wrzucić do garnka z cukrem pudrem i bardzo dokładnie obtoczyć. Na talerzu posypać cukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: robaczek
robaczek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher