|
||||||||||
BlokKrótki opis potrawyZjesz raz i nie możesz zapomniećPotrzebne składniki margaryna - 1 kostka(i) mleko - 1/2 szkl. cukier - 1 szkl. mleko w proszku (nie granulowane) - 2 szkl. kakao - 2 łyżka(i) orzechy włoskie, rodzynki herbatniki szkolne - połamane Przydatne akcesoriaGarnek, miska, łyżka, blaszka wąska i długaEtapy przyrządzania1
Zagotować: 1 kostkę margaryny, 1/2 szkl. mleka (płynnego), 1 szkl. cukru
Wystudzić
2
Do wystudzonego "płynu" dodać: 2 szkl. mleka w proszku, 2 łyżki kakao.
Wymieszać
3
Do masy dodawać stopniowo połamane herbatniki szkolne mieszać dokładnie (ciężko, trzeba dużo siły), na końcu orzechy i rodzynki, wymieszać.
4
Podłużną blaszkę wyłożyć przezroczystą folią, wyłożyć masę (blok) do blaszki, wygładzić wierzch i wstawić do lodówki, żeby zastygło (ok 2 godz)
Jak podawać?Pokrojone;p Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|