Blok

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zjesz raz i nie możesz zapomnieć

Potrzebne składniki

• margaryna - 1 kostka(i)
• mleko - 1/2 szkl.
• cukier - 1 szkl.
• mleko w proszku (nie granulowane) - 2 szkl.
• kakao - 2 łyżka(i)
• orzechy włoskie, rodzynki
• herbatniki szkolne - połamane

Przydatne akcesoria

Garnek, miska, łyżka, blaszka wąska i długa

Etapy przyrządzania

1
Zagotować: 1 kostkę margaryny, 1/2 szkl. mleka (płynnego), 1 szkl. cukru Wystudzić
2
Do wystudzonego "płynu" dodać: 2 szkl. mleka w proszku, 2 łyżki kakao. Wymieszać
3
Do masy dodawać stopniowo połamane herbatniki szkolne mieszać dokładnie (ciężko, trzeba dużo siły), na końcu orzechy i rodzynki, wymieszać.
4
Podłużną blaszkę wyłożyć przezroczystą folią, wyłożyć masę (blok) do blaszki, wygładzić wierzch i wstawić do lodówki, żeby zastygło (ok 2 godz)

Jak podawać?

Pokrojone;p Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher