|
||||||||||
Pierogi z twarogiem i rodzynkamiKrótki opis potrawyPycha!!Potrzebne składniki Ciasto: około 70 dag mąki około 1 szklanka letniej wody 1 jajko sól Farsz: 40 dag twarogu 10 dag rodzynek 1 serek waniliowy 1 małe jabłko cukier śmietana Etapy przyrządzania1
Przygotować farsz. Twaróg, serek i cukier zmiksować razem. Rodzynki zaparzyć wrzątkiem i trochę potrzymać w gorącej wodzie aż zmiękną. Dodać je to twarogu wraz z drobno pokrojonym jabłkiem. Przygotować ciasto. Ugnieść mąkę z wodą i jajkiem, dodać sól. Cienko rozwałkować ciasto, formować krążki. Na środek kłaść farsz i lepić pierogi. Wrzucać do gotującej się osolonej wody. Podawać ze śmietaną i cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|