Jaskółcze gniazdka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne, szybkie.

Potrzebne składniki

• 4 sznycle cielęce
• 4 plasterki szynki
• 4 jajka
• sok z cytryny
• sól, pieprz
• mielona papryka
• olej

Etapy przyrządzania

1
Sznycle umyj, osusz, delikatnie rozbij tłuczkiem. posyp solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny. na sznyclach ułóż plasterek szynki.
2
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz ze skorupki. każde jajko posyp solą, pieprzem i mieloną papryką.
3
Na środku każdego sznycla połóż jajko, zwiń mięso, na koniec zwiąż solidnie nicią bawełnianą.
4
Smaż jaskółcze gniazdka w gorącym głębokim oleju przez 8-10 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher