|
||||||||||
Zielona ZupaKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki mrożony szpinak - 2 op. ziemniaki - 4 szt. koperek natka pietruszki kostki rosołowe - 2 kostka(i) śmietana - 1 op. pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach gorącej wody, wrzucam koperek i pietruszkę, dodaje szpinak (może być rozmrożony,ale nie musi) i przykrywam. Gdy szpinak sie gotuje, obieram ziemniaki i kroje je w drobną kostkę, płuczę i wrzucam do gara z zupka. Gotuje aż ziemniaki zmiękna, czylu ok 20- 30 minut, po czym zdejmuje z ognia i miksuje na gładką masę. Gdy troche przestygnie dodaje śmietanę i przyprawiam dodając soli do smaku i duuużo pieprzu.
Zupka jest bardzo smaczna a na dodatek i zdrowa, ponadto jest nniedroga.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|