Chili con Carne

Aktualna ocena: 4.33 Oceniły 3 osoby
dodany przez: norecci
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Meksyk
Czas przygotowania:
90 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Absolutna klasyka kuchni Tex-Mex

Potrzebne składniki

• mięso mielone wp/wł - 0,5 kg
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 2
• pomidory krojone w puszkach - 3 puszka(i)
• przyprawa do chili con carne - 1 op.
• fasola czerwona w puszcze - 2 puszka(i)
• kukurydza w puszce - 1 puszka(i)

Przydatne akcesoria

Garnek, patelnia, drewniana łyżka

Etapy przyrządzania

1
Cebulę pokrój w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem zeszklij na patelni
2
Do cebuli dodaj mięso smaż aż mięso będzie dobre.
3
Kiedy mięso jest już gotowe, wrzuć je do garnka. Dodaj pomidory, kukurydzę fasole i przyprawę do chili con carne
4
Kiedy zacznie się gotować (bulgać ;-)) zmniejsz ogień i gotuj ok. godziny na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliło

Jak podawać?

Z bagietką lub z ryżem. Najlepiej ugotować dzień przed podaniem, wtedy zdąży się przegryźć i będzie dużo smaczniejsze. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: norecci
norecci
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (4)
Skype 2162709
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher