|
||||||||||
knedle ze śliwkamiKrótki opis potrawypychaPotrzebne składniki mleko - 2 szkl. masło - 5 dag jajka - 3 szt. mąka - 50 dag śliwki Etapy przyrządzania1
Mleko zagotować z masłem, do gotującego wsypać mąkę, wyłączyć gaz(a z elektycznego palnika koniecznie zestawić).Energicznie rozetrzeć mąkę(troche zostawić do posypania stolnicy).
Jak masa mączna ostygnie wbić 3 jaja i zmiksować mikserem, aż ciasto stanie się gładkie.
Stolnicę podsypać maką, ciasto wspomóc niewielka ilością mąki,o ile jest taka potrzeba, rozwałkować, kroić na kwadraciki, nadziewać sliwką.
Podawać z bułką tartą zrumienioną na maśle, lub z cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|