Śledzie w czerwonych buraczkach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z pieczywem. Składniki wystarczą na ok. 8 porcji.

Potrzebne składniki

• 50 dag filetów śledziowych
• ok. 30 dag czerwonych buraków startych na tarce
• 15 dag cebuli
• majonez
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Śledzie skropić sokiem z cytryny, zalać zimną wodą i moczyć ok. 1 godziny. Wyjąć z wody i pokroić w paski. Cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki podzielić na połowę i układać w następującej kolejności: śledzie, cebulę, warstwę majonezu, pieprz, buraczki ze słoika, i dalej pozostałe śledzie, cebulę, warstwę majonezu, pieprz i pozostałe buraczki. Wierzch sałatki udekorować majonezem. Schłodzić w lodówce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher