|
||||||||||
Sałatka ziemniaczano-śledziowaKrótki opis potrawyPodawać z pieczywem. Składniki wystarczą na 12-14 porcji.Potrzebne składniki 1,3 kg ziemniaków 70 dag filetów śledziowych 50 dag kiszonych ogórków 2 średnie cebule 3-4 łyżki musztardy majonez SÓL pieprz Etapy przyrządzania1
Matiasy moczyć w wodzie z sokiem z cytryny ok. 2 godziny. Następnie pokroić w paski. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać ze skórki i razem z kiszonymi ogórkami i cebulą pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać musztardę, majonez, sól i pieprz. Wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|