|
||||||||||
Śledzie - niebo w gębieKrótki opis potrawyPodane składniki wystarczą na 12 porcji.Potrzebne składniki 80 dag śledzi matiasów 40 dag pieczarek konserowych 20 dag cebuli 20 dag ogórków konserwowych 10 dag żółtego sera majonez sól pieprz koperek sok z cytryny Etapy przyrządzania1
Matiasy przełożyć do naczynia, zalać zimną wodą i zostawić na ok. 2 godziny. Odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Następnie pokroić je w paski. Pieczarki pokroić w słupki, cebulę w kostkę a ogórki w paski. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia, dodać majonez, sól, pieprz, koperek i dokładnie wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|