Arbuz Ze Śmietaną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: kolokwi
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Kaloryczność:
280 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

15 minut - 4 porcje 1 porcja - 280 kalorii

Potrzebne składniki

• arbuz - połówka
• śmietana kremówka - 20 dkg
• gęsta kwaśna śmietana - 15 dkg
• cukier waniliowy - 1 torebeczka
• sok z cytryny - 2 łyżki

Etapy przyrządzania

1
Pokroić arbuz na cząstki usunąć pestki. Odciąć miąższ od skórki, pokroić na niezbyt duże kawałki.
2
Ubić kremówkę (śmietan nie powinna być jednak zbyt sztywna). W trakcie ubijania wsypywać stopniowo cukier waniliowy. Dodać kwaśną śmietanę , dokładnie rozmieszać. Doprawić do smaku 2-3 łyżkami soku z cytrynki.
3
DEKORACJA !! :) Wyłożyć kawałki arbuza na cztery małe talerzyki, polać śmietaną. Udekorować deser otartą skórką z cytryny (owoc wcześniej należy sparzyć wrzątkiem) oraz listkami melisy. ENJOY !!! WARTO :)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher