|
||||||||||
Papryka faszerowanaKrótki opis potrawySprawdzony przepis na pyszną nadziewaną paprykę.Potrzebne składniki świerza papryka - 10 mielone mięso - 30 dag ryż - 4 łyżka(i) jajka - 2 duża cebula - 1 bulion z kostek - 2 szkl. koncentrat pomidorowy przyprawy: sól, pieprz, zioła, majeranek, przyprawa do mięsa, Vegeta, ziarenka smaku ser żółty - do posypania czarne oliwki mała puszka kukurydzy Przydatne akcesorianóż, deska do krojenia, naczynie żaroodporne, garnek, patelniaEtapy przyrządzania1
Paprykę umyć, ściąć górę i usunąć ziarna.
2
Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na patelni, dodać pokrojone czarne oliwki (w krążki) wsypać ugotowany ryż i jeszcze przez chwilkę razem smażyć.
3
Cebulę z oliwkami i ryżem dodać do mięsa, następnie kukurydzę, wbić jajka, doprawić solą, pieprzem, ziołami, Vegetą i przyprawą do mięsa, dobrze wyrobić.
4
Paprykę napełnić farszem, ustawić w naczyniu żaroodpornym. wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy (do smaku) doprawić solą, pieprzem, ziarenkami smaku, Vegetą i innymi. Przykryć i dusić na małym ogniu ok 50 minut, 5 min przed końcem posypać startym serem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|