Ryż i brokuły

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Do kieszonek z kurczaka :)

Potrzebne składniki

• świeży brokuł - 2
• ryż w woreczkach - 3 woreczki można i w
• kurkuma - 1 łyżeczka(i)
• bułka tarta
• masło
• sól

Przydatne akcesoria

Garnek, filiżanka (mała), patelnia, nóż

Etapy przyrządzania

1
Brokuły podzielić na małe różyczki (moja ciocia nie rozumiała co to różyczki, więc małe brokułki ;p). Brokułki gotować w osolonej wodzie aż będą miękkie (sprawdzajcie nożem). Odcedzić na sicie. Ułożyć na talerzu obok kieszonki i polać zasmażką z masła, bułki tartej i soli
2
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, odsączyć na sicie. Dokładnie wymieszać z kurkumą. Nakładać w filiżankę i robić babeczki obok brokułów i kieszonki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher