|
||||||||||
Nadziewane filety drobioweKrótki opis potrawyZamiast kotletów z piersi kurczakaPotrzebne składniki pierś kurczaka - 2 plastry żółtego sera papryka czerwona ogórki konserwowe jajka tarta bułka kilka liści sałaty do dekoracji Etapy przyrządzania1
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka kroimy. Następnie lekko rozbijamy (najlepiej rozbijać przez folię spożywczą, aby nie miażdżyć włókien).
2
Filety obsypujemy przyprawami (według uznania), przekładamy czosnkiem i odstawiamy do lodówki by przeszły przyprawami.
3
Paprykę myjemy i kroimy w paski, ogórki konserwowe obieramy i kroimy także w paski.
4
Na każdy filet kładziemy plasterek sera, paseczek papryki, ogórka i zwijamy w ruloniki. Spinamy wykałaczkami.
Jajka roztrzepujemy, ruloniki maczamy w jajku i bułce tartej.
Na mocno rozgrzanym oleju smażymy kilka minut z każdej strony.
Układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.
Jak podawać?Z frytkami i surówką z kapusty Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|