Gofry Holenderskie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Afrodytka85
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Doskonałe dla dzieci i nie tylko

Potrzebne składniki

• mąka - 45 dag
• mleko - 1/2 l
• cukier puder - 8 dag
• sól - szczypta(y)
• masło - 10 dag
• jajka - 2
• proszek do pieczenia - 15 dag
• śmietanka 30% - 0,5 l
• owoce: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie

Przydatne akcesoria

Gofrownica, miska

Etapy przyrządzania

1
Mąkę, młeko, cukier puder, sól, masło, jajka i proszek do pieczenia - wszystko dobrze zmiksować, otrzymując konsystencję ciasta naleśnikowego.
2
śmietane 30 % ubić z 3-4 łyżkami cukru pudru. Posmarować grubo gofry i ułożyć pokrojone owoce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher