Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Rozmiękłe ciasto owocowe

dodany przez: patryshia przed ułożeniem owoców na cieście, posypać go można tartą bułką albo mielonymi orzechami czy migdałami, wtedy ciasto tak szybko nie rozmięknie więcej więcej

Brudny piekarnik, grill, brytfanna

dodany przez: patryshia należy posypać solą i podgrzewać, aż sól zbrązowieje, zetrzeć sól papierowym ręcznikiem i umyć wodą więcej więcej

Sklejanie się folii do żywności

dodany przez: patryshia przezroczysta folia do przechowywania żywności często się skleja, aby tego uniknąć należy przed użyciem włożyć ją na kilka minut do zamrażalnika więcej więcej

Pleśniejący ser

dodany przez: patryshia kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni na serze, podobnie działa sól gruboziarnista więcej więcej

Mizerię solić pod koniec

dodany przez: patryshia mizeria będzie wyjątkowo krucha, jeśli posoli się ogórki tuż przed jedzeniem, inaczej puszczą za dużo soku i rozmiękną więcej więcej

Poczerniały termos

dodany przez: patryshia poczerniały w środku termos można oczyścić proszkiem do pieczenia (całe opakowanie) rozpuszczonym w ciepłej wodzie, po dwóch godzinach roztwór wylać i dokładnie opłukać więcej więcej

Zwiędła sałata

dodany przez: patryshia zwiędłe liście sałaty znów będą chrupkie, jeśli do wody, w której są myte, wsypie się łyżkę stołową cukru albo zanurzy się sałatę na 10 minut w wodzie z sokiem cytrynowym więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher