Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Osad w butelkach

dodany przez: patryshia osad w długiej butelce albo w wazonie z długą szyjką można usunąć wsypując do niego rozkruszone skorupki jajek i zalewając je gorącą wodą z octem, wstrząsać tak długo, aż zniknie osad więcej więcej

Resztki mięsa w maszynce

dodany przez: patryshia można je łatwo usunąć, jeśli po zmieleniu mięsa przepuści się jeszcze przez maszynkę kawałek chleba suchego więcej więcej

Nierównomiernie upieczony sernik

dodany przez: patryshia aby sernik nie opadł i równomiernie się upiekł należy go piec w niezbyt wysokiej temperaturze, a po upieczeniu odciąć nożem ciasto od brzegów blachy więcej więcej

Udany majonez

dodany przez: patryshia aby przyrządzany w domu majonez nie zwarzył się, wszystkie składniki powinny mieć jednakową temperaturę, a olej należy wlewać małymi porcjami więcej więcej

Pękające jaja w czasie gotowania

dodany przez: patryshia warto je gotować wyjmując je wcześniej z lodówki, nie gotować zimnych jaj, ponadto można dodać do wody trochę octu więcej więcej

Nieprzyjemny zapach podczas gotowania brokułów

dodany przez: patryshia można go złagodzić wrzucając do wody kawałek chleba więcej więcej

Surowe czy gotowane jajko?

dodany przez: patryshia zakręcić jajko i zaobserwować, jak się obraca: jeśli kręci się bardzo szybko - jajko gotowane, kręci się wolno - jajko surowe więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher