|
||||
Nieapetyczna skórka na budyniudodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wodą mineralną więcejSklejanie się makaronu lub ryżu podczas gotowaniadodany przez: patryshia dolać do osolonej wody trochę oleju, po ugotowaniu zawsze przelewać zimną wodą więcejCiasto przywarło do blaszkidodany przez: patryshia aby ciasto wyszło bez trudu, gorącą jeszcze blaszkę owinąć wilgotną ściereczką i pozostawić tak na kilkanaście minut więcejBanan poza lodówkądodany przez: patryshia bananów nie powinno się przechowywać w lodówce, ponieważ pod wpływem chłodu szybko ciemnieją więcejSprawianie rybydodany przez: patryshia sprawianie ryby należy rozpoczynać od rozcięcia brzucha - od ogona do głowy - następnie ostrożnie wypatroszyć wnętrzności, potem starannie opłukać rybę pod bieżącą wodą więcejZaklinowany korekdodany przez: patryshia Jeśli korek (albo zatyczka) tak mocno tkwi w butelce, że nie można go wyciągnąć korkociągiem, trzeba rozgrzać szyjkę butelki, pocierając ją dłońmi albo podgrzać przez chwilę zapałką więcejCzy szparagi są świeże?dodany przez: patryshia kupując szparagi zwracać uwagę na ich końce - powinny być jasne i soczyste, o gładkiej skórce, wtedy są na pewno świeże więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|