Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nieapetyczna skórka na budyniu

dodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wodą mineralną więcej więcej

Sklejanie się makaronu lub ryżu podczas gotowania

dodany przez: patryshia dolać do osolonej wody trochę oleju, po ugotowaniu zawsze przelewać zimną wodą więcej więcej

Ciasto przywarło do blaszki

dodany przez: patryshia aby ciasto wyszło bez trudu, gorącą jeszcze blaszkę owinąć wilgotną ściereczką i pozostawić tak na kilkanaście minut więcej więcej

Banan poza lodówką

dodany przez: patryshia bananów nie powinno się przechowywać w lodówce, ponieważ pod wpływem chłodu szybko ciemnieją więcej więcej

Sprawianie ryby

dodany przez: patryshia sprawianie ryby należy rozpoczynać od rozcięcia brzucha - od ogona do głowy - następnie ostrożnie wypatroszyć wnętrzności, potem starannie opłukać rybę pod bieżącą wodą więcej więcej

Zaklinowany korek

dodany przez: patryshia Jeśli korek (albo zatyczka) tak mocno tkwi w butelce, że nie można go wyciągnąć korkociągiem, trzeba rozgrzać szyjkę butelki, pocierając ją dłońmi albo podgrzać przez chwilę zapałką więcej więcej

Czy szparagi są świeże?

dodany przez: patryshia kupując szparagi zwracać uwagę na ich końce - powinny być jasne i soczyste, o gładkiej skórce, wtedy są na pewno świeże więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher