|
||||
Nieświeże warzywa w lodówcedodany przez: patryshia żeby warzywa w lodówce szybko nie przestawały być świeże, do pojemnika w którym są przechowywane, włożyć gąbkę kuchenną, będzie ona wchłaniała wilgoć więcejAlkohol chroni przed pleśniądodany przez: patryshia zanim zamknie się słoik z marmoladą można nalać na wierzch trochę czystego spirytusu albo przykryć przetwór kawałkiem papieru pergaminowego nasączonego alkoholem więcejWino do kompotudodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, jeśli podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcejCiemniejące pieczarkidodany przez: patryshia nie będą ciemniały, gdy umyte i pokrojone pieczarki skropi się sokiem z cytryny więcejCzy jajko jest świeże?dodany przez: patryshia zanurzyć jajko w osolonej wodzie, jeśli natychmiast opadnie i zostanie na dnie - świeże jajko, stare jajko unosi się na powierzchni więcejTwarde mięsododany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|