Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Koniak zamiast proszku do pieczenia

dodany przez: patryshia zamiast proszku można użyć 3-4 łyżek rumu lub koniaku więcej więcej

Szpinaku nie odgrzewać

dodany przez: patryshia ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia więcej więcej

Przesolona zupa

dodany przez: patryshia dodać do niej białko jajka (lub dwóch), ścinające się białko wchłonie nadmiar soli, potem można przecedzić zupę; można również użyć dwóch surowych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki - zagotować więcej więcej

Jak przyspieszyć gotowanie ziemniaków?

dodany przez: patryshia ziemniaki ugotują się szybciej po zalaniu ich wrzątkiem i dodaniu łyżki masła lub margaryny więcej więcej

Żurawina w kuchni

dodany przez: patryshia Małe okrągłe owoce w kolorze ciemno czerwonym. Często z wiśniowym rumieńcem. Kiedy je weźmiesz do ust i rozgryziesz, poczujesz cierpki smak. Nie wszyscy to lubią. Dlatego mamy proste przepisy na oswojenie żurawiny. więcej więcej

Perliczka- klejnot na talerzu

dodany przez: patryshia Perliczka to szlachetny gatunek drobiu, ceniony ze względu na szczególne walory smakowe i odżywcze. Dzięki lekkiemu akcentowi dziczyzny zasługuje na miano dania wykwintnego, zaś jej wartościowe mięso zadowoli niejednego zwolennika zdrowej żywności. więcej więcej

wyglad czajnika

dodany przez: karoolla1987 czyszczeni eczajnika więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher