Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nie podgrzewaj szpinaku

dodany przez: aleksa6 Ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia. więcej więcej

Ciasto na pierogi

dodany przez: julias Ciasto na pierogi będzie bardziej elestyczne więcej więcej

długo piekące mieso na kotleciki

dodany przez: karoolla1987 mięso które się długo piecze można wcześniej zmielić i uformować z nich kotleciki więcej więcej

ładny kolor rosołku

dodany przez: karoolla1987 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli więcej więcej

dżemy i powidła

dodany przez: aleksa6 Aby dżemy i powidła nie fermentowały,na dno słoików należy włożyć odrobinę świeżego imbiru pokrojonego na wiórki. więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Gorycz w zupie rybnej (uszkodzenie woreczka żółciowego podczas patroszenia ryby) likwidujemy dodając do niej kawałek węgla drzewnego i gotując jeszcze 15 min. Przesolenie zupy zmniejszamy dodając przekrojony ziemniak. więcej więcej

Śledzie

dodany przez: anka1984 Nie mocz śledzi w wodzie. Znacznie lepsze, delikatniejsze będą wymoczone w mleku. Jeśli nie masz mleka, to wodę do moczenia zagotuj z zielem angielskim, jałowcem, liśćmi laurowymi i pieprzem. Przestudzoną zalej śledzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher