|
||||
Ostry chrzandodany przez: patryshia jeśli podczas tarcia albo jedzenia ostrego chrzanu płyną z oczu łzy, należy powąchać świeży razowy chleb więcejSposób na białe pieczarkidodany przez: trini6 Jeżeli nie chcesz, aby Twoje pieczarki po umyciu i pokrojeniu szybko nie ściemniały skrop je skokiem z cytryny więcejGdy przypali się garnekdodany przez: patryshia emaliowany należy nalać do niego wody z solą i pozostawić na kilkanaście godzin, następnie wodę zagotować a spalenizna odejdzie. więcejPamiętaj, żedodany przez: patryshia Nastawiając rosół lub smak na zupę trzeba zawsze najpierw go zagotować, zebrać starannie szumowiny, a potem dopiero posolić i dodać włoszczyznę. Chcąc mieć klarowny rosół lub zupę, po zagotowaniu odstawiwszy na bok zalać go kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy się ustoi zlać ostrożnie i przecedzić. Wszelkie mięso smażone po angielsku należy... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|