|
||||
Pamiętaj, żedodany przez: patryshia Nastawiając rosół lub smak na zupę trzeba zawsze najpierw go zagotować, zebrać starannie szumowiny, a potem dopiero posolić i dodać włoszczyznę. Chcąc mieć klarowny rosół lub zupę, po zagotowaniu odstawiwszy na bok zalać go kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy się ustoi zlać ostrożnie i przecedzić. Wszelkie mięso smażone po angielsku należy... więcej![]() sałatka ziemniaczanadodany przez: aleksa6 Najlepiej na sałatkę ziemniaczaną nadają się gatunki ziemniaków o zwięzłym miąższu, np Nicola czy Hansa. więcej![]() Kaczka z miodemdodany przez: aleksa6 Kaczka wyjątkowo zyska na smaku, jeśli podczas pieczenia posmarujesz ją kilka razy miodem. więcej![]() Tajemnica foli aluminiowejdodany przez: trini6 nie jest obojętne, jak się jej uzywa. Jeśli chcesz, by to, co w niej zawijasz, było długo gorące, błyszcząca strona foli musi być na zewnątrz. Jeśli chcesz w niej cos szybko upiec, to odwrotnie: na zwenątrz musi być strona matowa więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|