Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Zabarwione dłonie

dodany przez: patryshia Zabarwione ręce podczas obierania warzyw znowu odzyskają swój naturalny kolor po wyczyszczeniu ich plasterkiem cytryny. więcej więcej

Pachnaca zmywarka

dodany przez: Marzena kawalek cytryny więcej więcej

Brokuły

dodany przez: trini6 Aby brokuły nie straciły swojego intensywnego zielonego koloru, w trakcie gotowania dodaj łyżeczkę cukru. więcej więcej

Barszcz czerwony

dodany przez: trini6 Kilka kropli soku z cytryny dodane do barszczu tuż przed podaniem (gdy nie będzie już gotowany) wybitnie podnosi jego walory smakowe. więcej więcej

Brokuły

dodany przez: patryshia Łodyżki brokuł gotuja sie wolniej niz kwatuszki, wiec by wszystko bylo ok, trzeba nalac wody tak, by po ulozeniu brokul kwoatuszkami do gory, woda zakrywala lodyzki ale kwiatuszkow juz nie. Wtedy kwiatuszki sie nie rozgotuja.. więcej więcej

Sztućce ze stali

dodany przez: anlolek Sztućce ze stali nierdzewnej należy włożyć na 10 minut do wody, w której gotowały się ziemniaki, potem opłukać i wysuszyć. Będą jak nowe. więcej więcej

Snieżnobiały lukier do ciasta

dodany przez: Marzena potrzebne mleko i odrobina białka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher