Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcej więcej

Brzydki zapach kalafiora

dodany przez: robaczek Co zrobić? więcej więcej

Bigos

dodany przez: aleksa6 Bigos im dłużej stoi, tym jest smaczniejszy. Dlatego warto go ugotować klika dni przed świętami więcej więcej

zachowanie świerzości owoców

dodany przez: cohenna owoce zachowają dłużej świeżość więcej więcej

panierka do kotletów

dodany przez: cohenna pyszniejsza panierka więcej więcej

Warto wiedzieć

dodany przez: patryshia POJEMNIKI TRACĄ PRZYKRY ZAPACH, GDY... - Nieprzyjemne zapachy ze szklanych pojemników można usunąć, gdy napełnimy naczynie wodą, wrzucimy do środka tabletkę węgla i odstawimy pojemnik z tą mieszanką na kilka dni. Potem wystarczy naczynie dokładnie opłukać. CEBULA DŁUŻEJ ŚWIEŻY, GDY... - Żeby cebula przez dłuższy czas była świeża i nie... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher