Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Buraki

dodany przez: Ania K. Buraki po ugotaowaniu więcej więcej

Deseczka do krojenia

dodany przez: domciak Jeżeli kroisz na niej czosnek czy cebulę, rób to na tej samej stronie. Natomiast aby usunąć nieestetyczne plamy z owoców i warzyw, to namocz ją na noc w wodzie z octem. A jeżeli się wypaczyła, to możesz ją wyprostować mocząc przez chwilę w wodzie, a później przycisnąć ją ciężkim przedmiotem (np.: garnkiem pełnym wody) więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: paula26013 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej

Zabarwione dłonie

dodany przez: patryshia Zabarwione ręce podczas obierania warzyw znowu odzyskają swój naturalny kolor po wyczyszczeniu ich plasterkiem cytryny. więcej więcej

Czekolada

dodany przez: anlolek Resztki zeskrobać i wypłukać w zimnej wodzie , a następnie ... więcej więcej

Brokuły

dodany przez: trini6 Aby brokuły nie straciły swojego intensywnego zielonego koloru, w trakcie gotowania dodaj łyżeczkę cukru. więcej więcej

Długo świeże rzodkiewki

dodany przez: Marzena Jest sposób by rzodkiewki pozostawały długo świeże. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher