Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Za słona zupa

dodany przez: trini6 Gdy zupa jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. więcej więcej

Eleganckie klopsiki

dodany przez: Marzena potrzebna będzie łyżka do lodów więcej więcej

Ciasto drożdżowe

dodany przez: kotto Aby ciasto drożdżowe ładnie wyglądało posmaruj je przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem. więcej więcej

Świeży ananas bez żelatyny

dodany przez: patryshia świeży ananas i żelatyna niezbyt dobrze się łączą, ananas zawiera enzymy utrudniające tworzenie się galarety, jeśli się go jednak poddusi przez chwilę, bez trudu zwiąże się z żelatyną więcej więcej

Jak usmażyć puszystą jajecznicę

dodany przez: patryshia Jaja należy dokładnie rozkłócić, aby białka i żółtka się połączyły, następnie wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie, tuż przed smażeniem, na każde jajo należy dodać łyżkę lodowatej, gazowanej wody mineralnej. Jajecznicę smażyć na wolnym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu, cały czas starannie mieszając, aby jaja... więcej więcej

Jabłka

dodany przez: trini6 Jabłka jak sa pomarszczone moczymy w gorącej wodzie - znów bedą gładkie więcej więcej

Sernik

dodany przez: ewa1257 specyficzny smak sernika więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher