Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Wyschnięte rodzynki

dodany przez: anlolek Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Wstrętny kożuch na mleku

dodany przez: SylwiaLilianna Nie lubisz kożucha na mleku? więcej więcej

Soczysty pasztet

dodany przez: Marzena slonina lub boczek więcej więcej

Jak usmażyć puszystą jajecznicę

dodany przez: patryshia Jaja należy dokładnie rozkłócić, aby białka i żółtka się połączyły, następnie wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie, tuż przed smażeniem, na każde jajo należy dodać łyżkę lodowatej, gazowanej wody mineralnej. Jajecznicę smażyć na wolnym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu, cały czas starannie mieszając, aby jaja... więcej więcej

Odkwaszanie sera

dodany przez: Marzena zawiń w papier pergaminowy więcej więcej

obieranie cebuli

dodany przez: aleksa6 Łatwiej i szybciej obierzesz czosnek czy cebule jeżeli zalejesz go wrzątkiem i pozostawisz w wodzie na 2-3 minuty. więcej więcej

Wyciskanie cytryny

dodany przez: Marzena wystarczy nakłuć więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher