|
||||
Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołudodany przez: paula26013 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej![]() Udane pierożkidodany przez: trini6 sekret udanego ciasta na pierożki to połączenie mąki z ciepłą wodą. Będzie miekkie, delikatne i łatwe do klejenia. Lepiej też nie dodawać do niego białek, tylko żółtka. więcej![]() Kamień z czajnikadodany przez: paula26013 usuwanie podgrzać w czajniku (garnku) ocet rozcieńczony wodą. Odstawić i wylać po pół godziny (kamień w pralce nie schodzi w ten sposób). więcej![]() Skórka kurczakadodany przez: trini6 Skórka kurczaka zrumieni się i bedzie chrupiąca , gdy podczas pieczenia kilka razy posmarujemy ją pędzlem maczanym w piwie. więcej![]() Bulwy seleradodany przez: aleksa6 powinny być twarde. Jeżeli po naciśnięciu skórka wyraźnie się ugina to znaczy że seler jest nieświeży. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|